Margarida Olivé Masdeu Formada en Mètode Feldenkrais en la Tercera Formació de Professionals de Mètode Feldenkrais a Barcelona sota la direcció de Beatriz Walterspiel i acreditada per la Euro-Tab. Violinista i docent. Ha complementat la seva formació bàsica amb estudis en lesàrees del Coaching, la Neurosciència i la Psicologia de la Música.

La meva experiència personal amb el Mètode Feldenkrais

 

 

"Va ser durant els meus estudis superiors de violí al Conservatori del Liceu quan vaig conèixer el Métode Feldenkrais. En el 2009, després d’episodis recurrents de dolors d'esquena i tensió cervical freqüent, vaig desenvolupar una lesió que em va obligar a deixar de tocar durant un mes. Això em va portar a buscar una alternativa més enllà de les teràpies físiques que m'alleujaven temporalment. Descobrir el mètode Feldenkrais em va obrir la porta a conèixer els meus hàbits de tensió excessiva i a canviar-los, progressivament, per d'altres que m'aportaven un major benestar. Vaig guanyar capacitat per cuidar de la meva salut física al tocar i en el procés vaig anar descobrint-me més i més a mi mateixa. Aquest procés, no solament em va aportar recursos per a la meva salut física, sinó que em va permetre ampliar i desenvolupar la meva consciència, la capacitat d' atenció, i la manera de pensar i sentir.
Una de les coses que més agraeixo i valoro dels aprenentatges que he viscut en aquest viatge, és la capacitat que m'ha donat per observar-me pacífica i amorosament, abandonant cada vegada més aquell judici dur i innecessàri que abans m'acompanyava quasi sempre.

A dia d'avui, la riquesa del mètode Feldenkrais segueix acompanyant i recolzant diàriament el meu procés de creixement i descobriment personal."

Formació i experiència professional

 

(2006-2010) Grau Superior de Música en Interpretació, especialitat de violí. Conservatori Superior de Música del Liceu, Barcelona.

(2011-2012) Master of Arts (MA) en Psicologia de la Música. University of Sheffield, Regne Unit.
(2013-2014) Diploma en Coaching Executiu i Personal. Barcelona School of Management-Universitat Pompeu Fabra, Barcelona.
(2012-2013) Màster en Psicobiologia i Neurociència Cognitiva. Universitat Autònoma de Barcelona.

(2011- 2015) III Formación de Profesionales del Mètode Feldenkrais en Barcelona, sota la direcció de Beatriz Walterspiel i Philipp Unseld.

 

(2013-2015) Assistent de Concertino i Assessora Pedagògica a l’Orquestra Barcelona Filharmonia.
(2014-2015) Membre del Quartet Zamak, amb qui s’ha fet col·laboracions en directe i en gravació de discs amb Andreu Zaragoza i Rubén Fernández (GIRASSOL) i el grup Recitals a Domicili.
(2014-2015) Col·laboracions vàries com a violinista en diferents projectes muscials: amb el sextet EVOÉH, en el musical A LA BURGESA (de Dani Campos i David Pintó, al Teatre del Raval) amb Michael Bublé  (al Palau Sant Jordi de Barcelona), amb l’Orquestra Filharmonia Ibèrica, amb NESSUNDORMA Global Musical Services.

(2009-2015) Professora de violí, música de cambra i llenguatge musical en diversos centres musicals de Barcelona: al Centre d’estudis Musicals A TEMPO, l’Escola de Música Freqüències de Vilanova i la Geltrú, l’Escola de Música Diaula de Barcelona, i a l’Estudi Musical del Mestre Antoni Coll.

(2012) Membre del Clara Piano Quartet amb qui ha actuat en diversos punts del Regne Unit com Anglesey (País de Gales), Doncaster o Sheffield, Regne Unit.
(2010-2011) Membre del Trio Sehnsucht, formació establerta a Barcelona guardonada amb diversos premis nacionals, que ha rebut consell d’Albert Guinovart, Lluís Claret, Daniel Ligorio i membres del Murtra Ensemble. Ha actuat a Reus, Girona, Barcelona i Alzira, entre altres indrets.

(2005-2009) Participació en diversos festivals, cursos i orquestres: Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), Peter de Great Music Festival de Groningen (Holanda), Orquestra de Pérgine Spettacolo Aperto (Itàlia), Festival Internacional de Música i Dansa Manuel de Falla (Granada).

 

Projectes Acadèmics i Pedagògics


(2014) Coaching per a estudiants de música en centres de grau professional i superior; Optimització de l’estudi i la pràctica musical. Tesina pel diploma en coaching executiu i Personal (UPF)

(2014) Les quatre estacions de Vivaldi. Espectacle didàctic adaptat per a Educació Primària i Secundària amb l'Orquestra Barcelona Filharmonia i Daniel Antolí.

(2013) Vulnerabilidad a las adicciones. Tesina per al Màster en Psicobiologia i Neurociència Cognitiva (UAB).
(2012) Exploring Beliefs, Values and Mindsets in the Instrumental Lesson: a Mixed-methods Study. Dissertation for the Master of Arts in the Psychology of Music (Explorant les creences, valors i mentalitats en les classes instrumentals: un estudi de mètodes mixtes. Tesina de Màster sota supervisió de Dra. Renee Timmers.)